Sales Ended

50th Anniversary: Autocephaly of the Macedonian Orthodox Church – Ohrid Arc...

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Macedonian Centre "ILLINDEN"

468 West Botany Street

Rockdale, NSW 2216

Australia

View Map

Friends Who Are Going
Event description

Description

Со благослов на Неговото Високопреосвештенство, Митрополит Дебарско-кичевски и Плаошки и Администратор Австралиско – сиднејски г. Тимотеј

JУБИЛЕЈНА ПРОСЛАВА
08-09 септември 2017 година во Сиднеј, Австралија

ПО ПОВОД

„50 години од возобновувањето на автокефалноста на Охридска Архепископија во лицето на Македонска Православна Црква - Охридска Архиепископија “ (Охрид, 1967 – 2017) и Денот на независноста на Република Македонија (08 септември, 1991)

ПРОГРАМА:

08 септември (петок) - 19:30 часот - Свечена академија со банкет

Македонски културен центар „Илинден“
468 West Botany
St. Rockdale NSW 2216

Настапуваат: КУД „Илинден“
Влез: $70 по лице

09 септември (сабота) - 09:00 часот - Света божествена Златоустова литургија во храмот „Света Петка“ – Рокдејл, Сиднеј (Нов Јужен Велс)
65 Railway Street, Rockdale NSW 2216

На Литургијата ќе земат учество сите свештеници од Македонска Православна Црква - Охридска Архиепископија во Австралија (Едноцрквие)
Share with friends

Date and Time

Location

Macedonian Centre "ILLINDEN"

468 West Botany Street

Rockdale, NSW 2216

Australia

View Map

Save This Event

Event Saved